Fotogaléria:Slovák medzi najlepšími

Tento elektromobil rozhodne nebude brzdou premávky.


Kým v minulosti boli ekologické automobily považované za pohyblivú plastovú škatuľu, dnes sa výkonom a zrýchlením mnohé doťahujú na superšporty. Zaostávať nechce ani Jaguar, ktorý na autosalóne v Los Angeles predstavil ich koncept budúceho elektromobilu.

I-Pace používa rovnakú platformu ako jeho spaľovací príbuzný, F-Pace. Elektromobil poskytne 4680 mm na dĺžku, 1890 mm na šírku a 1560 mm na výšku. Obzvlášť zaujímavý je rázvor (2990 mm), vďaka ktorému bude v interiéri dostatok miesta.

Elektrická energia bude uskladnená v Lítium-iónových akumulátoroch. Tie sa nachádzajú pod podlahou medzi nápravami a vďaka slušnej kapacite (90 kWh) dokáže I-Pace prejsť až 500 kilometrov na jedno nabitie. O pohon sa postará dvojica elektromotorov, pritom každý poháňa iba jednu nápravu. Auto tak disponuje celkovým výkonom 294 kW (400 koní) a výborným krútiacim momentom až 700 Nm. Vďaka nízkemu ťažisku a rozdeleniu hmotnosti 50:50 medzi nápravami, môžeme očakávať veľmi dobré jazdné vlastnosti.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

V sériovej podobe by sme nový elektromobil mohli vidieť už v priebehu budúceho roka a do sériovej výroby sa dostane najskôr v roku 2018.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!