Fotogaléria:Divoká novinka Corvette

Tesla sa bude vyrábať aj na starom kontinente.


Automobilka Tesla sa v súčasnosti teší veľkej obľube zo strany zákazníkov a jej elektromobily idú na dračku. Najmladšieho člena rodiny, Model 3, si stihlo predobjednať už viac ako 276 tisíc zákazníkov a niektorí si na auto počkajú až dva roky! Problémom je nedostatočná kapacita výroby a veľmi dlhá čakacia lehota.

Aj preto sa Elon Musk, CEO Tesla Motors, rozhodol postaviť novú továreň v Európe. V súčasnosti ešte nie je známe presné miesto, kde by mala automobilka položiť nové základy. Slovensko tak má stále šancu a niektorí predpokladajú, že sa dostaneme aj do užšieho výberu. Na rozhodnutie automobilky nebudeme musieť dlho čakať, Elon chce začať s výstavbou čo najskôr a presnú lokáciu sa dozvieme už v priebehu budúceho roka.

V súčasnosti je najväčšou továrňou automobilky Gigafactory v Nevade, ktorú tento rok čiastočne spustili. Gigafactory sa môže pýšiť rôznymi titulmi. Ide totiž o najrozmernejšiu budovu na svete a druhú najväčšiu, tesne za továrňou Boeing, v rozlohe úžitkovej plochy. Slúži predovšetkým na výrobu dostupnejších batérií do áut, ktoré sú v súčasnosti veľmi drahé a bránia zníženiu cien elektromobilov.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!