Fotogaléria:Nissan, ktorý rozumie ženám

Spor automobilky s dodávateľmi vyústil do pozastavenia výroby kľúčového modelu.


Už tento týždeň dôjde vo Wolfsburgu k dočasnému zastaveniu výroby modelov Golf a Golf Sportsvan na dobu neurčitú. Nespokojní dodávatelia odmietajú pre automobilku vyrábať potrebné súčiastky, bez ktorých sa výroba týchto modelov nezaobíde.

Nedostatok dielov začína ovplyvňovať aj ďalšie továrne Volkswagenu v mestách Kassel, Braunschweig, Cvikov a Emden. Práve v Emdene si už takmer 8000 zamestnancov muselo vybrať dovolenku. V ďalších dňoch by sa tento počet mal zvýšiť o tisíce pracovníkov v ostatných závodoch.

Skutočný dôvod tohto sporu nepoznáme, neoficiálne informácie však hovoria, že za tým stojí spoločný projekt automobilky s dodávateľmi, od ktorého sa rozhodla jedna zo strán odstúpiť. Momentálne sa vec rieši aj pred súdom, ktorý prikázal dodávateľom pokračovať vo výrobe súčiastok potrebných pre výrobu automobilov.

Firmy Car Trim a ES Automobilguss však aj naďalej odmietajú pokračovať v dodávkach. Podľa ich slov ich k tomu prinútilo neférové jednanie automobilky a rušenie kontraktov bez akéhokoľvek varovania či možnosti kompenzácie.

Ďalšie súdne jednanie je naplánované na 31. augusta. Ak však nedôjde k vyriešeniu situácie, bude to Volkswagen stáť nemalé peniaze a v ohrození už nebude len samotná výroba, ale aj pracovné pozície zamestnancov.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.