Fotogaléria:Paríž: Má Suzuki nástupcu SX4?

Nedávno vzkriesená automobilka má veľké plány.


Automobilka Renault sa po dvadsiatich rokoch rozhodla obnoviť značku Alpine, ktorá sa v minulosti zameriavala na výrobu športových automobilov. Začiatkom tohto roka predstavila koncept malého športového automobilu, odkazujúci na legendárny model A110.

Renault si však dobre uvedomuje, že športové kupé nedokáže potiahnuť celú automobilku a potrebuje model, ktorý by dokázal nielen uživiť, ale aj zarobiť. Alpine k tomu hodlá využiť súčasný trend a pripravuje SUV, ktoré by dokázalo konkurovať aj hráčom ako Jaguar F-Pace či Porsche Macan. S týmto ambicióznym plánom má automobilke pomôcť aj firma Lotus. Tá by sa mala primárne postarať o jazdné vlastnosti a celkové odladenie.

Jazdným vlastnostiam by mohla pomôcť aj nová modulárna platforma od partnerského Nissanu. Na rovnakej platforme má stáť aj nadchádzajúca generácia Nissanu 370Z, vďaka jej modularite však do nej bude možné integrovať aj pohon 4×4 či akumulátory k hybridnému pohonu.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!