Fotogaléria:Paríž: Porsche ponúklo kombi

Modernizovaná „trojka“ poteší hlavne novými prvkami výbavy a lepším odhlučnením.


Nájsť niečo nové na modernizovanej Mazde dá zabrať. Obzvlášť čo sa dizajnu týka. Azda najvýraznejšou zmenou je upravená maska chladiča, všimnúť si môžete aj nové adaptívne svetlomety a pozmenené hmlovky. Mazda do vzorkovníka pridala aj nový odtieň modrej s názvom Eernal Blue Mica.

V interiéri nájdeme nový volant a vylepšený head-up displej, ktorý je po novom farebný. Navyše má funkciu ukladania nastavení do pamäte. Táto vymoženosť je však dostupná výhradne s elektricky ovládanými sedadlami s pamäťou. Mazda tiež prichádza s elektronickou parkovacou brzdou pre naftový agregát o objeme 2,2 litra. Do ponuky prichádza čítačka značiek aj systém automatického brzdenia schopný zasahovať v rýchlostiach už od 4 do 80 km/h. Nový systém tiež dokáže v rýchlostiach 10 – 80 km/h rozpoznať chodcov.

Mazda výrazne zapracovala aj na odhlučnení naftových motorov a majú ponúknuť lepšiu odozvu na plynový pedál. Novinkou má byť kombinácia motora Skyactiv-D 2.2 s pohonom všetkých kolies i-ACTIV AWD. Ďalšou technickou vychytávkou je systém G-Vectoring Control, ktorý upravuje krútiaci moment motora. Cieľom má byť lepšia kontrola priečnych a pozdĺžnych síl pôsobiacich na vozidlo, respektíve optimalizovanie zaťaženia na každé koleso.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Modernizovanú „trojku“ uvidíme najskôr na autosalóne v Paríži.

Pokračujte na ďalší príspevok »