Fotogaléria:Individualista MINI Paceman

Ruská Lada rozšíri ponuku o elektromobil, športový sedan, kombi a crossover.


Poslednou dobou prichádzajú z ruského AutoVAZu zaujímavé správy. Vidieť za tým môžeme blížiaci sa autosalón v Moskve, ktorý sa uskutoční už koncom augusta. Pre Ladu je domáci autosalón jednou z najdôležitejších udalostí roka a často na ňom prezentuje tie najdôležitejšie novinky a koncepty značky.

Kým minulý rok predstavila dva úplne nové modely, Vestu a Xray, tentokrát sa stánok Lady bude niesť v duchu špeciálnych úprav. Ich osud pritom často závisí na reakcii verejnosti. Po Veste Sport došlo k predstaveniu aj elektrickej verzie, ktorá sa ukázala na prehliadke elektrických a hybridných automobilov.

Elektrický model dizajnom nešokuje, čo mnohí určite ocenia. Nebyť nápisov, tak by ste asi len ťažko poznali, že ide o elektromobil. Lada už s výrobou elektromobilov skúsenosti má. Experimentovala s nimi už v osemdesiatych rokoch, kedy zo štandardného kombi modelu 2102 vyrobili až 47 elektrických exemplárov, ktoré neskôr slúžili štátnej pošte naprieč celým Ruskom.

Vestu EV môžeme považovať za relatívne moderný elektromobil, využívajúci lítium-iónové akumulátory s kapacitou 25 kWh, ktoré napájajú 60 kW (81 k) elektromotor. Aj kvôli zvýšenej hmotnosti a relatívne slabému pohonnému ústrojenstvu trvá zrýchlenie z nuly na sto kilometrov za hodinu až 15 sekúnd. Ďalšie informácie sa dozvieme už koncom augusta, kedy v Rusku začína ich najväčší domáci autosalón v Moskve.

Okrem športovej a elektrickej Vesty, očakávame príchod novej karosárskej verzie v rôznych vyhotoveniach. Lada oficiálne potvrdila kombi a oplastovanú verziu Cross.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »