Fotogaléria:Paríž: Otvorená strela Audi RS5 Cabrio

Výrobca sľubuje neuveriteľný pomer výkonu k hmotnosti!


Bez veľkých špekulácií je jasné, že najrýchlejším produkčným autom na svete je v súčasnosti Bugatti Chiron. Štyri turbodúchadlá, 1500 koní a tachometer s číslovkami, ktoré by skôr našli uplatnenie v dopravných lietadlách ako v aute.

Konkurencia však nikdy nespí a Aston Martin nechce ostať v úzadí. Aston sa spojil s Red Bullom a spoločne predstavili ich projekt s označením AM-RB 001. Za týmto nekreatívnym názvom, ktorý pripomína skôr označenie nejakej rýchlovarnej kanvice z miestneho supermarketu ako auto, sa ukrýva reálna hrozba pre Bugatti.

Spoločne s trinástimi fotografiami bolo zverejnených aj pár faktov. Srdcom bude nový vidlicový dvanásťvalec uložený v strede. Aston sľubuje pomer výkonu k hmotnosti 1:1, čo v preklade znamená, že na jeden kilogram hmotnosti pripadá 1 konská sila. Podrobnejšie technické informácie si zatiaľ automobilka necháva pre seba.

Ak si myslíte, že ide len o nejaký obyčajný koncept, tak sa mýlite. Toto auto sa skutočne dočká produkcie, pričom Aston Martin plánuje vyrobiť až do 150 exemplárov. Do toho Aston započítava všetky prototypy a malú sériu dvadsiatich piatich okruhových špeciálov . Prvé autá budú hotové za dva roky.

Pokračujte na ďalší príspevok »