Fotogaléria:Porsche 911 už aj so štvorkolkou

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR prevzalo štyridsať vozidiel, ktoré budú počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ slúžiť na prepravu zahraničných delegácií.


Vozidlá dodali spoločnosti Peugeot Slovakia a Citroën Slovakia na základe sponzorskej zmluvy medzi týmito spoločnosťami a rezortom diplomacie. Po skončení predsedníctva budú tieto vozidlá vrátené spoločnostiam. Dvadsať modelov Peugeot Traveller a dvadsať áut typu Citroën Spacetourer bude možné počas predsedníctva vidieť najmä v Bratislave, v blízkostí dejísk predsedníckych podujatí – budovy Reduty, na Župnom námestí a pri hoteli Bôrik. Vodičmi nových minivanov budú profesionálni vojaci z Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Vozidlá symbolicky prevzal štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a splnomocnenec vlády SR pre predsedníctvo SR v Rade EÚ Ivan Korčok z rúk generálneho riaditeľa spoločností Peugeot Slovakia a Citroën Slovakia Matúša Paľu.

„Sponzorstvo a spolupráca v rámci dopravy a zabezpečenia vozidiel je prirodzená práve preto, že Slovenská republika je významným výrobcom osobných automobilov. Som rád, že tieto značky sa stali silnými partnermi slovenského predsedníctva,“ povedal štátny tajomník I. Korčok.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pre úspešné zvládnutie logistického zabezpečenia a koordinácie predsedníckych podujatí je preprava ich účastníkov kľúčová. Sponzorské vozidlá výrazne pomôžu pokryť zvýšené prepravné nároky na prepravné kapacity. Spoločnosti Peugeot Slovakia a Citroën Slovakia patria k najväčším sponzorom SK PRES.

„Vďaka trnavskému závodu skupiny PSA sú značky Peugeot a Citroen aj slovenskými značkami. Slovenské predsedníctvo v Rade EÚ je historický okamih a považujeme za prirodzené ho touto formou podporiť. “ uviedol M. Paľa.

Sponzorstvo je jednou z foriem, ako je možné zahrnúť súkromný sektor do príprav a realizácie predsedníckych podujatí. Je to zároveň zaužívaná prax predsedajúcich krajín, ktorá je obojstranne výhodná. Pre našu krajinu je to úspora verejných prostriedkov a pre partnerov zase možnosť zviditeľniť sa pred desaťtisícmi delegátov, ktorí pricestujú v najbližších mesiacoch na Slovensko. Vďaka sponzoringu sme ušetrili celkovo asi 370 tisíc eur, z čoho sponzorské vozidlá tvoria asi 100 tisíc.

Pokračujte na ďalší príspevok »