Fotogaléria:Mitsubishi Outlander mení charakter

Verzia Abarth ponúkne zrýchlenie pod 7 sekúnd, no toto leto už prísť nestihne.


Súrodenec Mazdy MX-5 sa s, pre Talianov tak trochu typickým, oneskorením dostáva do predaja. Prvé kusy by mali k zákazníkom doraziť už koncom tohto roka. Aj napriek tomu, že u nás ešte nedošlo k zverejneniu cien, môžeme sa inšpirovať Nemeckom, kde základná verzia začína na rovnakej úrovni ako Mazda MX-5 – 23 990 €.

Za túto sumu dostanete slušne vybavené auto. Štandardom sú 16“ liatinové kolesá, bezkľúčový vstup a štartovanie, klimatizácia, tempomat a malý kožený paket. Viac výbavy nájdeme vo verzii Lusso, ktorá ponúkne väčšie kolesá, vyhrievané sedačky, automatickú klimatizáciu a hmlovky. Otázkou je, či sa investície do výbavy oplatia, pretože každá „drobnosť“ pridáva kilogramy, ovplyvňujúce jazdné vlastnosti a navyše si za váhu priplatíte viac ako dve tisícky.

Pod kapotou určite nenájdete warp reaktor. Preplňovaná 1,4ka s výkonom 104 kW (140 koní) a krútiacim momentom 240 Nm je jediným agregátom v ponuke. Z pokoja na stovku sa dostanete za 7,5 sekundy a vietor vo vlasoch si môžete užívať až do rýchlosti 215 km/h.

Pre ľudí túžiacich po rýchlosti existuje ešte jedna možnosť. Športová verzia Abarth ponúkne až 125 kW (170 koní) a 250 Nm. Vďaka tomu zrýchlite na stovku o 7 desatín skôr a maximálna rýchlosť sa posunie na 230 km/h. To znie super, ale za každá desatina vás bude stáť 2 000 eur navyše. V Nemecku tak za verziu Abarth dáte rovných 40 tisíc eur.

Pokračujte na ďalší príspevok »