Fotogaléria:Trh rastie. SUV s rekordom

Pod kapotou malého Clia sa ukrýva najsilnejší motor značky.


Pri príležitosti 40. výročia divízie Renault Sport a návratu do Formuly 1, predstavila automobilka koncept ostrého hatchbacku. Renault ho ukázal na známom pouličnom okruhu v Monaku. Clio R.S 16 v sebe ukrýva najsilnejší sériový motor, ktorý Renault v súčasnosti používa. To robí z malého Clia to najvýkonnejšie auto divízie Renault Sport.

„Naším cieľom bolo vytvoriť koncept s obdivuhodným výkonom,“ dodal šéf divízie, Patrice Ratti. Tímu vývojárov sa podarilo priviesť tento špeciál na svet len za päť mesiacov. Pri kompletizácii využili aj nové procedúry, ktoré výrazne urýchlili priebeh prác na aute.

Špeciál je postavený na základoch obyčajného Clia R.S. Koncept však dostal nový motor, prevodovku a chladenie z Renaultu Mégane R.S 275 Trophy-R. Dvojliter dokáže vyprodukovať 205 kW (275 koní) a 360 Nm točivého momentu.

Podvozok, spoločne s výfukovým potrubím, sa dočkal náležitých úprav. Potrubie dostalo špeciálne komponenty od firmy Akrapovič. V porovnaní so štandardným Cliom R.S je koncept o 60 mm širší. Exteriér odkazuje na autá F1. Kombinácia žltej a čiernej je poznávacím znamením závodných špeciálov značky Renault.

Zatiaľ môžeme považovať Clio R.S 16 za koncept, no k sériovej podobe má veľmi blízko a nemôžeme vylúčiť ani limitovanú sériu niekoľkých kusov.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!