Fotogaléria:Hybridné Porsche v legendárnych farbách

Nová séria dostala červenú. Televízna stanica nepredĺžila známej motoristickej relácii zmluvu na ďalšiu sezónu


Medzi moderátormi „starého“ Top Gearu bol aj Tiff Needell, ktorý sa po zrušení relácie a odchode z verejnoprávnej televízie rozhodol vytvoriť vlastný projekt. Piata rýchlosť (Fifth Gear) debutovala v roku 2002 vo vysielaní komerčnej televízie Channel 5. V tom istom roku došlo aj k obnoveniu relácie Top Gear.

Napriek podobnosti názvov sa Piata rýchlosť nikdy nesnažila byť konkurenciou pre Jeremyho Top Gear a vyznávala tradičnejší prístup k testovaniu áut.

Koniec relácie potvrdil jej hlavný predstaviteľ, Tiff Needell, prostredníctvom sociálnej siete:„Po dvadsiatich deviatich rokoch nepretržitého pôsobenia, či už v Top Geare alebo Piatej rýchlosti, je zvláštne nemať v kalendári poznačené nejaké natáčanie.“

Dôvod zrušenia relácie je neznámy. Viacerí sa však domnievajú, že televízie vyčkávajú na nový Top Gear, ktorý bude možné v premiére sledovať už túto nedeľu na BBC2. Obnovenie Piatej rýchlosti je tak vo veľkej miere závislé na tom, ako sa uchytí nový Top Gear.

Nie je to po prvýkrát, čo Piatej rýchlosti hrozil koniec. V roku 2009 došlo k pozastaveniu výroby, no o niekoľko mesiacov neskôr ju vzkriesilo Discovery.

Od roku 2002 vystriedala Piata rýchlosť niekoľko moderátorov aj televíznych staníc a dokopy vzniklo až 27 sérií tohto populárneho programu. Samotný Needell bez prestávky pôsobil na televíznych obrazovkách od roku 1987.

Pokračujte na ďalší príspevok »