Fotogaléria:Bezpečnostný pás s airbagom

Spoločnosť v továrni Magna Steyr jej bude robiť aj BMW Z5, ktoré vyvíja BMW spolu s Toyotou.


Nie je tajomstvom, že automobilka BMW spoločne s Toyotou vyvíja novú platformu pre športové modely. Na nej by v blízkej budúcnosti mala byť postavená aj dlho očakávaná Toyota Supra či BMW Z5.

O pripravovaných novinkách sa toho ešte veľa nevie. Novým poznatkom je miesto výroby. Supra aj Z5 sa budú spoločne montovať v neďalekom Rakúsku, v továrni spoločnosti Magna Steyr. Doposiaľ tam prebieha výroba modelov Mini. Konkrétne sa jedná o modely Paceman a Countryman. Zatiaľ čo sa produkcia Countrymana presunie do inej krajiny, Paceman s najväčšou pravdepodobnosťou skončí bez náhrady.

Výrobnú kapacitu továrne by mala zaplniť montáž nových modelov. Zatiaľ sa počíta s produkciou až 60 000 áut ročne. Nie je však známe, o koľko modelov pôjde. Šepká sa aj o tom, že nová platforma by mohla poskytnúť základy pre novú generáciu Toyoty GT86.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

O novej Z5ke vieme s istotou povedať, že sa objaví s plátenou strechou. Dokonca sa vôbec nepočíta s verziou kupé. Samozrejmosťou bude aj ostrá verzia M, ktorá by mala disponovať výkonom až 313 kW (450 koní).

Očakávaná Supra je stále zahalená pod rúškom veľkého tajomstva. Ostáva len dúfať, že si zachová tvary konceptu FT-1, ktorý automobilka predstavila v roku 2014. Ten niektorí považujú za predzvesť športovej Toyoty.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!