Fotogaléria:Čítajte auto motor a šport a vyhrajte MINI

Prečo sú kvalitné okuliare potrebné? Slnečné okuliare sú v lete súčasťou povinnej výbavy každého dospelého aj dieťaťa, hoci platí, že zdravé oči sa vedia prirodzene chrániť a prispôsobovať sile svetla.


Každé oko má však dané, koľko svetla dokáže vstrebať bez toho, aby sa poškodilo. Ak si kapacitu nezodpovedným správaním vyčerpáte, s ďalšími dávkami slnečného žiarenia sa oko už nevyrovná. Hrozia vážne ťažkosti, od zákalov rohovky cez poruchy sietnice až po sivý zákal.

**Kde si kvalitné okuliare zakúpiť a prečo?**

„Tónované sklá“ si neobstarávajte na ulici, v drogériách ani potravinách, ale v optikách. Iba tam máte [záruku](https://www.inclick.sk/returns/redirect.php?goto=4242&pr=0.1&w_id=834&tstamp=1460465165&pid=540&cd=37ef9797254f6029ca9c0a4d1108c76a&f=1), že okuliare majú UV filter. Zachytáva nebezpečné lúče, ktoré poškodzujú zrak. Bez neho sú aj tie najtmavšie sklá horšie ako žiadne. Oklamú zrenicu tmou, rozšíri sa a do oka voľne prenikne veľa škodlivého žiarenia. V takom prípade je zdravšou voľbou šiltovka, klobúk alebo klasické dioptrické sklá, ktoré disponujú UV filtrom.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

**Nosíte dioptrické okuliare, ako to ale vyriešiť v lete?**

Musíte si k nim obstarať aj špeciálne slnečné? Pri ťažšej krátkozrakosti či ďalekozrakosti sú slnečné okuliare s dioptriami nutnosť z dôvodu bezpečnosti, najmä pri bicyklovaní, šoférovaní, či iných aktivitách vyžadujúcich zvýšenú pozornosť voči okoliu.

K niektorým dioptrickým okuliarom sú pribalené slnečné sklá ako bonus a na rám sa upevňujú špeciálnym klipom alebo magnetom. Okuliare 2 v 1, teda slnečné okuliare s dioptrickými šošovkami sú buď so zafarbujúcimi sa sklami, ktoré tmavnú po dopade slnka, alebo s dioptrickými slnečnými šošovkami.

**Mohli by byť riešením aj kontaktné šošovky?**

Určite áno. Vďaka nim môžete bez obmedzení športovať, netlačí vás rám a nepotíte sa pod ním. Šošovky majú síce jednu nevýhodu, ktorou je ich náročnejšia starostlivosť, výhodou však je možnosť súčasného použitia slnečných okuliarov bez dioptrických skiel. Zároveň pri nosení kontaktných šošoviek odpadá nutnosť vlastniť niekoľko kusov dioptrických okuliarov v prípade, že ste zároveň krátkozraký, ale aj ďalekozraký. Môžete si zvoliť dokonca aj cestovné balenie kontaktných šošoviek, ak sa chystáte napríklad na dovolenku, je veľmi praktické a cenovo dostupné. A ak by sa vám páčilo možno aj zmeniť na čas farbu očí, kontaktné šošovky vám to tiež umožnia, stačí si vybrať tú správnu farbu 🙂 Voľba je na každom z nás.

Širokú ponuku dioptrických skiel rôznych druhov a aj farieb a takisto ponuku kvalitných kontaktných šošoviek nájdete aj v Optikách MANIA

Či je to tak alebo onak, trendy môžete byť v každej z alternatív!

Dávno je zastaralým tvrdením, že ten, kto nosí okuliare, nemôže byť príťažlivý alebo trendy 🙂 Práve naopak!

Okuliare sú dnes už aj imidžovým doplnkom, ktorým môžete okrem ochrany zraku dotvoriť svoj vzhľad tak, ako si len želáte. V ponuke Optík MANIA nájdete tie najnovšie „vychytávky“ vo svete optiky také, ako sa nosia aj v New Yorku, Paríži či Tokiu.

Do letnej sezóny 2016 MANIA ako jediná sieť optík prináša aj novú svetovú značku POLICE, preto ak ste niekým, kto miluje byť „iný“, je to tip práve pre vás 🙂

Príďte si vybrať tie pravé aj vy!

Viac informácií o značkách, kolekciách a vlastnostiach okuliarov získate v predajniach Optika MANIA a na eshope www.maniashop.sk

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!