Fotogaléria:Nové Audi A6 allroad quattro aj na Slovensku

Nového crossoveru od Nissanu sa možno dočkáme aj u nás.


Nestáva sa často, aby sme závideli motoristom Latinskej Ameriky výber áut na tamojšom trhu. Väčšinou sa jedná o druhotriedne výrobky, na ktorých sa aj uznávaní hráči ako Volkswagen či Nissan snažia šetriť. Výsledkom snahy ušetriť náklady a poskytnúť priaznivé ceny je zlá kvalita spracovania a veľké medzery na poli bezpečnosti.

Príjemnou novinkou je nový Nissan Kicks. Jeho hlavnou úlohou bude reprezentovať značku na letných olympijských hrách, ktoré sa uskutočnia toto leto v Riu de Janeiro. Nissan si na vývoji nového „brazílskeho auta“ dal záležať a v spolupráci s tamojším dizajnérskym tímom vytvorili globálny crossover.

Exteriér pôsobí agresívnym dojmom. Natiahnuté svetlomety a výrazná maska chladiča evokuje dynamiku, kým z profilu už vyznáva tradičnejšie proporcie. Pri troche predstavivosti môže Kicks pripomínať, obzvlášť pri pohľade na zadnú časť, konzervatívnejšiu verziu Nissanu Juke. Rozmermi ho však prerastá. S dĺžkou 4 295 milimetrov, šírkou 1 760 milimetrov a výškou 1 590 milimetrov sa môže zaradiť medzi Juke a Qashqai.

Auto zaujme aj interiérom. Ten pôsobí moderným dojmom a zároveň ponúka možnosti individualizácie. Multimediálny displej vie vďaka systému Around View Monitor zobraziť aj okolie vozidla z vtáčej perspektívy.

Záhadou ostáva ponuka motorov a fakt, či sa tohto globálneho modelu dočkáme aj u nás. Model uvedú na tamojší trh už v priebehu tohto leta, v druhej fáze prídu na rad aj ďalšie trhy Latinskej Ameriky. Nissan uvažuje o jeho predaji na viac ako osemdesiatich trhoch po celom svete. Konkrétne krajiny však akosi zabudol uviesť.

Pokračujte na ďalší príspevok »