Fotogaléria:Vyrastie na Slovensku Schumacher?

Austrálska divízia prišla s návrhom praktickej Toyoty GT-86. Zaujala natoľko, že sa uvažuje nad výrobou.


Ak by som si mal tipnúť, v ktorých krajinách sú ľudia schopní pretvoriť športové kupé na kombi, tak by som stavil na Slovensko alebo Česko. Pri letmom pohľade na parkovisko plné „pohrebákov“ je zrejmé, že naše národy milujú autá s veľkým kufrom.

Nový koncept však ukazuje, že nie len my máme slabosť na praktické autá. V Austrálii dostali nápad prekresliť športové kupé, Toyotu GT-86, na praktické kombi a výsledok vôbec nevyzerá zle.

Japonského šéfa koncept natoľko nadchol, že sa s tímom rozhodli auto vyrobiť. „Bol som veľmi prekvapený a dizajn sa mi páčil natoľko, že sme sa rozhodli vyrobiť jeden exemplár s austrálskym dizajnom,“ dodal Tetsuya Tada.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Podľa informácií bude model plne funkčný a schopný bežnej prevádzky. Okrem karosérie sa veľkých zmien oproti klasickej GT-86 nedočkáme. Môžeme očakávať rovnaký 4-valcový motor s výkonom 197 koní s pohonom zadnej nápravy. Priestrannejší má byť hlavne kufor. Podľa vyjadrenia sa doň zmestí aj surfovacia doska.

Podobné projekty tu už boli. Ferrari má v ponuke veľmi podobné, prakticky založené, Ferrari FF a Volvo ukázalo koncept Estate. Toyota je momentálne zvedavá na záujem verejnosti. Ak auto vzbudí dostatok pozornosti, tak môžeme predpokladať aspoň malosériovú výrobu tohto netradičného auta.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!