Fotogaléria:Magazín auto motor a šport

Ruská značka Lada predstavila svoj hatchback Kalina v novej vrcholnej verzii.


S výkonom 100 kW sa Kalina NFR (Need for Race) stala najvýkonnejšou Ladou súčasnosti. Základ je tvorený VAZovskou atmosférickou 1,6-kou, ktorá posiela výkon na prednú nápravu prostredníctvom päťstupňovej manuálnej prevodovky.

Ruské „GTI“ tak dokáže zrýchliť na stovku za 9,2 sekundy a je schopné rozbehnúť to až na maximálnu rýchlosť 203 km/h. V porovnaní s bežnou Kalinou v úprave „Sport“, poskytuje NFR o niečo lepšiu dynamiku a maximálnu rýchlosť.

Rozdiely nájdeme aj vo výbave a naladení podvozka. NFR má v základnej výbave športovo ladený podvozok, ostrejší posilňovač riadenia a väčšie kotúčové brzdy na oboch nápravách.

Okrem toho môžeme počítať so 17“ kolesami z ľahkých zliatin, hmlovkami, klimatizáciou, vyhrievaným čelným sklom, elektrickým ovládaním všetkých okien a multimediálnym systémom so sedempalcovou obrazovkou.

To znie celkom sľubne. Zlou správou však je, že Lada sa rozhodla vyrobiť iba 50 kusov tejto špeciálnej edície, čo je škoda. Lada si za kus v prepočte účtuje, celkom rozumných, 10 500 €.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »