Fotogaléria:Limitovaná edícia Smartu

Nová Tesla bude v mnohých ohľadoch najdôležitejším modelom značky.


Tesla, na ktorú sme všetci čakali konečne predstavili svetu! Je všestranná, atraktívna, má slušný dojazd a hlavne je lacnejšia. Pre automobilku je to štvrtý model v poradí od jej vzniku a všetko nasvedčuje tomu, že bude jeden z najpodstatnejších. Len v priebehu jedného večera bolo 115 tisíc ľudí ochotných zaplatiť zálohu tisíc dolárov za rezerváciu auta, ktoré ešte ani nevideli.

Elon Musk je známy tým, že informácie dávkuje postupne. Zmienil sa však, že Model 3 má ambíciu nasledovať väčšieho brata, Model S, či už po stránke bezpečnosti alebo technickým vybavením. Nemal by chýbať ani populárny autopilot a „superrýchle“ nabíjanie.Malá Tesla chce konkurovať autám ako Mercedes-Benz triedy C, Audi A4 či BMW radu 3. Cenou a parametrami na to určite má.

V interiéri vsadili na minimalizmus. Je takmer nemožné nájsť akékoľvek fyzické tlačidlo. Väčšina vymožeností sa skrýva za novým, ešte väčším displejom. Palubná doska sa zúžila a posunutím predných sedadiel viac dopredu vznikol väčší priestor pre ľudí sediacich vzadu. Vzdušnosť interiéru podtrhuje vyššie položená strecha, ktorá je tvorená sklenenými panelmi.

„Nerobíme pomalé autá“, dodal Musk pri zverejňovaní parametrov. Aj základný model sa dostane na stovku za menej ako 6 sekúnd a dokáže na jedno nabitie prejsť až 345 kilometrov.

Tesla Model 3 môže poriadne zavariť aj plug-in hybridom, akým je aj Toyota Prius. Ich cena je porovnateľná, avšak elektrický dojazd je v porovnaní s Teslou štvrtinový a povinná je aj občasná zastávka na benzínovej pumpe.

Prvé autá by sa k zákazníkom mali dostať na konci budúceho roka.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »