Fotogaléria:Vieme meno nového Porsche!

Za cenu azda najdrahšieho kusu príslušenstva v aute by ste si mohli zaobstarať dom, alebo dva.


Katalóg príplatkovej výbavy je to, čomu by sme sa pri kúpe nového auta radi vyhli. Niektoré doplnky ako elektrické sedadlá či kožené čalúnenie dokážu bežného zákazníka stáť tisícky eur.

Bentley v tomto smere posúva hranice, vďaka jednej jeho príplatkovej položke, na úplne inú úroveň a účtuje si zaň 150 tisíc eur.

Čo teda za tie peniaze dostanete? Čalúnenie zo slonej kože? Týždeň s Jennifer Lawrence? Nie. Dostanete hodinky. Ak si však myslíte, že sa jedná o falošné Casio od predavača menom Wang z miestneho trhu, tak ste na omyle.

Ide o špeciálnu edíciu Mulliner Tourbillon od známeho výrobcu hodiniek Breitling. Mechanické súčiastky sú vyrobené z čistého zlata a číslice na prednej strane sú nahradené diamantmi. Na výber je hneď niekoľko farieb púzdra od rúžového zlata až po perlový odtieň.

Bežne sa automatické hodinky naťahujú pri chôdzi. V aute zabezpečuje naťahovanie hodiniek špeciálny otočný mechanizmus, ktorý otočí celé hodinky každých 15 minút tri krát. Povel na natiahnutie strojčeka môžete dať aj manuálne, stlačením gombíka na palubnej doske.

Pokračujte na ďalší príspevok »