Fotogaléria:Harley-Davidson predstaví utajené modely

Vďaka spolupráci s asociáciou Charging Interface Initiative navrhla automobilka systém kombinovaného nabíjania.


Automobilka Volvo sa rozhodla založiť asociáciu Charging Interface Initiative, ktorá sa má podieľať na vývoji štandardizovaného nabíjacieho systému. Podľa viceprezidenta oddelenia výskumu a vývoja automobilky, Petra Mertensa, je dôležité zaviesť jednotný systém nabíjania, ktorý by štandardizoval a zjednodušil nabíjanie.

Asociácia prišla s projektom Kombinovaného nabíjacieho systému (CCS). Ako už napovedal názov, systém by kombinoval rôzne spôsoby nabíjania. Vďaka tomu bude možné trojfázové nabíjanie s maximálnym príkonom až 43 kW, tak ako nabíjanie jednosmerným prúdom s príkonom 200 kW a možnosťou zvýšenia až na 350 kW. Nabíjací systém však ešte musí prejsť certifikáciou.

Volvo ma záujem rozširovať svoje aktivity v oblasti hybridných a elektrických automobilov. V budúcnosti chce zákazníkom ponúknuť na výber aj plug-in hybridné verzie každého nového modelu, s ktorým príde automobilka na trh. Okrem toho chce už v roku 2019 predstaviť aj vlastný elektromobil na modulárnej platforme SPA.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!