Fotogaléria:Bezpečnejšie do škôlok

Koniec výroby si automobilka uctí limitovanou edíciou Zenith pre posledných päťdesiat Phantomov.


Auto, ktoré sa stalo symbolom modernej éry značky Rolls-Royce odchádza po dlhých trinástich rokoch do dôchodku. Podľa výkonného riaditeľa, Torsten Müller-Ötvösa, sa môžeme tešiť na predstavenie jeho nástupcu už koncom budúceho roka. Spoločne s Phantomom sa ukončí aj výroba modelov Coupe a Drophead Coupe, ktoré sa však novej generácie nedočkajú.

„S radosťou vám oznamujem, že nový Phantom je na ceste a bude plný technických a dizajnérskych inovácií,“ oznámil verejnosti CEO automobilky, Torsten Müller-Ötvös. V poradí už ôsma generácia by mala veľkosťou nadväzovať na súčasný model. Rolls-Royce však plánuje integrovať do konštrukcie ultraľahké materiály ako hliník či karbón, ktorý výrazne prispeje k celkovému zníženiu hmotnosti. Podľa neoficiálnych informácií pod kapotou ostane dvanásť valcov a v budúcnosti sa počíta aj s hybridnou verziou. V súčasnosti je nová generácia Phantomu už vo fáze testovania.

Pri príležitosti ukončenia výroby si automobilka prichystala špeciálnu edíciu s názvom Zenith, ktorú obdrží iba posledných 50 Phantomov karosárskej verzie Coupe a Drophead. Podľa automobilky má byť pripravovaná edícia „vrcholom dokonalosti“. Opierky rúk budú mať miesta vyleptané laserom a palubná doska dostane jedinečný vzhľad. Limitovanú edíciu budú charakterizovať aj jedinečné odtiene farieb.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »