Fotogaléria:Škoda s novým rekordom

Spoločnosť Visa v spolupráci s Hondou predstavila nový platobný koncept pre automobily, ktorý premení auto na pojazdnú kreditku.


Vývoj platobných metód každým rokom napreduje. Bankovky rôznych farieb pomaly miznú z našich peňaženiek a sú nahrádzané elektronickými čipmi, ktoré nám dnes umožňujú platiť nielen kartou, ale aj mobilom, hodinkami či náramkom.

Moderné technológie, ktoré nám šetria čas chce spoločnosť Visa aplikovať aj v automobilovom priemysle. Spoločne s automobilkou Honda vytvorili dva koncepty, ktoré nás v budúcnosti môžu zbaviť fyzickej platby za tankovanie a parkovanie.

Pomocou zabudovanej aplikácie v aute by sme boli informovaný nielen o aktuálnom stave paliva, ale aj o mieste najbližšej čerpacej stanice s aktuálnou cenou pohonných hmôt. Po príchode na čerpaciu stanicu by dokázala premietnuť na obrazovku výdaje a po dotankovaní sama zaplatiť bez toho, aby ste vôbec museli opustiť auto.

Na podobnom princípe funguje aj koncept parkovania. Hlavnú úlohu pritom opäť zohráva aplikácia, v ktorej si budete môcť zvoliť plánovanú dĺžku parkovania aj s cenou za státie. Tá bude prepojená aj s mobilným telefónom, cez ktorý vás dokáže upozorniť na vypršanie parkovacej lehoty či voľbu predĺženia státia.

Tieto koncepty plánuje Visa testovať už tento rok v Kalifornii. Problémom však môže byť neochota zo strany čerpacích staníc a parkovísk investovať do nových zariadení s internetovým pripojením na benzínové pumpy a parkoviská, bez ktorých aplikácie nebudú fungovať.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!