Fotogaléria:Hyundai vyrába novú i30

Automobilka Volvo oznámila, že nové kombi V90 predstaví už 18. februára.


Volvo upratuje v označovaní svojich modelov. Ako prvú si zobrali číslicu 90, ktorá po novom označuje automobily vyššej strednej triedy. Pred číslo sa umiestňuje, tak ako doteraz, označenie karosérie. XC –SUV, S – sedan, V – kombi.

Ako posledný karosársky člen do rodiny triedy 90 pribúda verzia kombi, ktorej oficiálne fotografie sa dostali pred pár dňami na internet. Žiadne prekvapenie sa však nekoná, keďže prednedávnom unikli fotografie nemaskovaného auta.

Nová V90 je priamym nástupcom už tak trochu zastaranej V70ky, ktorá na trhu vydržala takmer 10 rokov. Deväťdesiatka dizajnom neprekvapí a zachováva si tradičné severské hodnoty. Prednej časti dominuje maska chladiča a svetlomety, ktorých denné svietenie pripomína kladivo germánskeho boha bleskov – Thora. V zadnej časti sa nachádzajú, pre Volvo typické, vertikálne orientované zadné svetlá. Interiér dizajnom nadväzuje na sedan S90. Čisté línie dopĺňa stredový dotykový displej, pomocou ktorého môžeme ovládať takmer všetko. Ďalšia obrazovka sa ukrýva v kaplnke prístrojov a nahrádza analógové ručičky.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Ponuka motorov bude totožná s modelom S90. To znamená použitie výhradne 4-valcových agregátov. Vrcholom ponuky bude plug-in hybrid T8 s výkonom 300 kW. Automobilka potvrdila, že počíta aj s ostrou verziou Polestar, ktorá bude taktiež využívať hybridnú techniku.

Pri Volve nesmieme zabúdať ani na bezpečnosť. Asistenčných systémov má auto viac ako abeceda písmen. Oplatí sa spomenúť poloautomatické riadenie, ktoré kombináciou rôznych asistentov dokáže držať auto v smere jazdy až do rýchlosti 130 km/h. Pokrok nastal aj pri funkcii automatického brzdenia City Safety. Po novom dokáže detekovať aj väčšie zvieratá a zabrániť zrážke.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »