Fotogaléria:Mercedes má pohon 4 x 4 v 49 modeloch

Skupiny PSA a Toyota Motor Europe v predpremiére odhalili svoje nové dodávky strednej veľkosti.


Modely Citroën Space Tourer, Peugeot Traveller a Toyota Proace sú výsledkom spolupráce francúzskeho a japonského automobilového koncernu, ktorá trvá od roku 2013. Vtedy bola na trh uvedená existujúca Toyota Proace, ktorá je sesterským modelom Citroënu Jumpy, Fiatu Scudo a Peugeotu Expert druhej generácie. Tá sa vyrába od roku 2007, prvá generácia bola na trh uvedená už v roku 1995.

Trojlístok nových modelov má novú podvozkovú platformu. Viac informácií zatiaľ nie je k dispozícii, okrem vyhlásenia, že „vozidlá majú rovnaké technické vlastnosti, motorizácie aj prvky výbavy, avšak ponúkajú rozdielny dizajn v štýle každej jednotlivej značky“. Výroba bude prebiehať v továrni Valenciennes na severe Francúzska pri belgických hraniciach. Tu sa vyrábali aj prvé dve generácie stredných dodávok a v minulosti tiež veľká MPV značiek Citroën, Fiat a Peugeot.

Novinky nahradia súčasné modely v prvom polroku 2016. Tento termín sa približne zhoduje s nástupom emisné normy Euro 6 pre úžitkové vozidlá (pre osobné je povinná už od septembra 2015). Na výber budú samozrejme osobné i úžitkové verzie.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »