Fotogaléria:Chevrolet s novým vedením

Kalifornský malovýrobca Rezvani predstavil nový model postavený na základe Arielu Atom. Má 700 koní a dve turbodúchadlá.


Model Beast, predstavený už pred vyše rokom ako o málo civilizovanejšia varianta sparťanského Arielu Atom, teraz prichádza s menšími úpravami vzhľadu a veľkými úpravami techniky pod karbónovou kapotou. Na nej pribudlo niekoľko taktiež karbónových spoilerov a niekoľko línií. Úpravami tiež prešla predná časť a odpruženie vozidla.

Miestom, kde sa udiali najväčšie zmeny, je však umiestnené niekde medzi sedadlami a zadnou nápravou. Presne tak, štvrovalec Honda K24 nie je prepĺňaný turbodúchadlom a kompresorom, tak ako je tomu u „slabšej“ verzie, prepĺňajú ho rovno dve turbodúchadlá Borg Warner. Spolu s nimi tu našiel svoje miesto aj medzichladič stlačeného vzduchu, ktorý pomáha k dosiahnutiu výkonu 514 kilowattov, čiže rovných 700 koní v dychberúcich 7350 otáčkach za minútu. Samozrejmosťou je diferenciál s obmedzenou svornosťou, stovka za 2,5 sekundy a šesťstupňová manuálna – na želanie sekvenčná, prevodovka.

Sedem stovák koní nie je málo, no so svojou mušou hmotnosťou okolo 840 kilogramov odrazu naberá vec úplne iný rozmer. Preto nás ani nezaráža astronomická cenovka automobilu – cez 325 000 dolárov za jeden kus. Ale zúfať nemusíte, vyrobia ich len päť.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!