Fotogaléria:Tokio prinesie ekologický Swift

Nový Phaeton bude elektrický, rovnako nový bude modulárny systém pohonu pre elektromobily. Spoločnosť ďalej čaká výrazné zoštíhľovanie.


K spomínaným krokom prišlo najmä po posledných turbulenciách, spôsobených „prevalením“ aféry Dieselgate. Ročne by mal Volkswagen ušetriť jednu miliardu eur. Informoval o tom Dr. Herbert Diess

Prvá zmena sa týka filozofie naftových motorov. Volkswagen prejde v Európe a Severnej Amerike na technológie využívajúce technológiu SCR (selektívna katalytická redukcia) a AdBlue. Využívať sa v praxi bude len to riešenie, ktoré je najvýhodnejšie v oblasti efektivity čistenia výfukových plynov.

Platforma MQB bude predsunutá na prepracovanie pre potreby elektromobilov a plug-in hybridov. Práve tie budú ťažiskom celej evolúcie. V plánoch sú veľkosériové elektromobily s dojazdom do 300 kilometrov, elektrická sústava vozidla s napätím 48 voltov (Mild Hybrid). Nevynechávame pritom aj evolúciu spaľovacích motorov – na benzín, naftu aj stlačený zemný plyn (CNG). Tlačová správa ďalej tvrdí, že „na vzájomné prepojenie asistenčných systémov bude definovaný nový štandard.“ Necháme sa teda prekvapiť.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Úplne novou by však mala byť modulárna stavebnica komponentov pre elektromobily MEB (Modulare Elektrifizierungsbaukasten), určená pre kompaktný segment – čiže pre automobily rôznych značiek, ako osobné, tak i ľahké úžitkové. Ide o podobný postup ako pri platforme MQB, kedy sa jeden štandardizovaný prvok prispôsobuje podmienkam. Na základe tejto stavebnice je Volkswagen schopný postaviť automobil s rýdzo elektrickým dojazdom 250 až 500 kilometrov.

Nový Phaeton bude ďalej primárne na baterky. Ako výkladná skriňa technológií automobilky bola prehodnotená stratégia prebiehajúceho projektu a do zadania bol doplnený plne elektrický pohon, vhodný pre jazdy na dlhé trasy. V kurze je ďalej konektivita a nové asistenčné systémy a emocionálny dizajn. Rodí sa konkurencia Tesle aj vo vedení Volkswagenu?

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!