Fotogaléria:Nissan 370Z na Slovensku

Rodina Fiatov 500 sa rozrástla všetkými mysliteľnými smermi. Budúci novinka talianskej značky sa preto vydáva iným smerom. Je to sedan a volá sa Tipo.


Fiat Tipo nie je úplne nový názov. Rovnaké označenie už niesol kompaktný hatchback z rokov 1988 až 1995, ktorý získal titul Auto roka. Teraz sa táto značka objavuje na sedane nižšej strednej triedy, ktorý sa začne predávať na jar. Podľa neoficiálnych informácií by sa neskôr mali objaviť aj ďalšie karosárske verzie. Zaujímavosťou je, že pôvodné Tipo bolo len hatchback, sedan a kombi niesli pozabudnuté označenie Tempra.

Nové Tipo je vlastne sériovú podobou konceptu Aagea, ktorý sa predstavil na jar na autosalóne v Istanbule. Jediným výraznejším rozdielom je zmena názvu – avšak v Turecku, kde sa novinka bude vyrábať, zostane označenie Aegea.

Oproti predchodcovi, sedanu Linea, vyzerá Tipo dospelejšie, hoci je o 6 cm kratší. V útrobách skrýva o generáciu novšie platformu, na ktorej je postavený už napríklad model 500X. Ponuku motorov by mal tvoriť celkom štyri agregáty, zatiaľ sú známe len tri z nich: benzínový 1,4 l Fire (70 kW/127 Nm) a naftové 1,3 l MultiJet II (70 kW/200 Nm) a 1,6 l MultiJet II (88 kW/320 Nm).

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!