Fotogaléria:TEST: Fiat 500 1.3 MTJ

V rámci „emocionalizácie“ svojej modelovej palety uvádza Škoda na trh očakávaný oplastovaný Rapid Spaceback ScoutLine.


Do predaja príde len s kozmetickými úpravami. Funkčne si pomôže zväčšením zakrytovanej plochy v SUV štýle, či šestnásť- alebo sedemnásťpalcovými diskami z ľahkých zliatín. Nová varianta tohto modelu má podporiť predaje už tak veľmi úspešného modelu, ktorého v Európe dodala automobilka už viac ako 105 000 kusov. Pomohli tomu aj verzie ako Monte Carlo, preto sa automobilka rohodla pokračovať vo fungujúcom režime.

ScoutLine teda prichádza s dvomi variantami kolies z ľahkých zliatín „Rock“ (16 palcov) a Camelot (17 palcov). Na karosérii sa striedajú povrchovo členené prvky v štruktúrovanej čiernej farbe s lesklými striebornými. Kontrastné materiály na karosérii vynikajú, ako to môžeme vidieť napríklad na spätných zrkadlách.

Technicky sa však nezmenilo na populárnej škodovke takmer nič. Rapid teda bude poháňať známa skupina motorizácií, a to v zložení troch benzínových motorov (1.2 TSI, 66 kW/90 k, 81 kW/110 k a 1.4 TSI 92 kW/125 k) a dvoch dieselov (1.4 TDI 66 kW/90 k a 1.6 TDI 85 kW/116 k). Samozrejme, všetky agregáty spĺňajú emisnú normu Euro 6 a sú sériovo vybavené systémom start-stop, rovnako ako rekuperáciou brzdnej energie. Ponuka farieb sa taktiež nezmenila, zostávajú všetky – vrátane fleetovej zelenej Pistachio.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Na trh by sa nový Rapid Spaceback ScoutLine mal dostať ešte v priebehu roka 2015.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!