Fotogaléria:Chrysler Grand Voyager: Chcem sedieť vzadu!

Presne 58 rokov po uvedení pôvodného modelu prichádza Fiat 500 s modernizáciou.


Fiat uvádza približne 1800 drobných zmien, ktoré majú dotiahnuť malé vajíčko do dokonalosti. Najmarkantnejšou vzhľadovou úpravou oproti nefacelifotvanému automobilu je zmena tvaru zadných svetiel. Na nich sa objavila nová koncepcia osvetlenia – funkčný je len obrys a stred svetiel je vyvedený vo farbe karosérie. Pozmeneným svetlám suplujú preštylizované nárazníky a LED diódy denného svietenia. Rozmery vozidla zostali nezmenené.

Nový je tiež interiér, v ktorom museli ustúpiť horizontálne štylizované vetracie otvory až 5-palcovému dotykovému displeju rozhrania UconnecTM s postranne umiestnenými tlačidlami, ktorý poznáme už z väčších derivátov päťstovky. K dispozícii bude tiež digitálny TFT prístrojový štít vyvinutý spoločnosťou Magneti Marelli. Známy kufor má objem 185 litrov, zväčšiť ho vieme sklopením sedadiel – o 365 litrov.

Poháňať ju budú motory plniace emisnú normu Euro 6, ktorá sa nezadržiteľne blíži. Základom sa stane 1,2-litrový agregát FIRE s výkonom 51 kW (69 koní), s možnosťou spaľovania LPG. Prepĺňaný dvojvalec 0.9 TwinAir v dvoch výkonových variatnách – 62,5 (85 koní) a 77 kW (105 koní) – obohatí ponuku benzínových motorov, zatiaľ čo dieselofilov poteší „jednatrojka“ MultiJet s výkonom 70 kW (90 koní) a nízkou spotrebou, posadenou na 3,8 l/100 km.

V prípade potreby zaasistujú deklarované výkonné brzdy a ak nestačia ani tie, je k dispozícii štandardne 7 aribagov. K dispozícii je potom ABS s EBD, ESC s ASR, na želanie asistent rozjazdu do kopca, prípadne hydraulická brzdová asistencia (HBA).

Nová päťstovka sa drží doterajšej filozofie automobilu a prináša množstvo individualizačných dpoklnok ako exteriéru, tak aj interiéru. K takýmto prvkom patria určite aj doplnky Mopar, ako jedny z mnohých dôsledkov zlúčenia spoločností Chrysler a Fiat.

Na výber bude z trinástich rôznych farebných prevedení karosérie, z toho dve nové (Corallo Red a Opera Burgundy) a osem prevedení diskov z ľahkých zliatín. Prichádza v troch výbavách – Pop, Popstar a Lounge, v ktorej nájdeme tiež tri individualizačné balíky.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!