Fotogaléria:Jazdený Citroën C4: Expert na vizáž

Výrobca terénnych automobilov Jeep usporiadal tento rok už 49. ročník akcie s názvom Moab Easter Jeep Safari 2015, ktorá sa konala v štáte Utah.


Nadšenci tejto značky počas akcie prekonávajú off-roadové trasy na ich vozidlách rovnomennej značky, ktorý zahŕňa hlavne náročný kamenistý terén, kde si môžu poriadne otestovať správanie sa ich hračiek v krajných situáciách. Samozrejmosťou tejto akcie je vždy aj oficiálne predstavenie konceptov z dielne Jeep. Tento rok ich priniesli až 7 rôznych druhov, ktoré rozhodne stáli zato. Tie najzaujímavejšie Vám teraz predstavíme.

**Jeep Chief**

Najviac nás zaujal práve tento model v modrej farbe a klasickom dizajne. Bol navrhnutý v retro štýle ako pocta modelu Cherokee Ocean Blue. V skutočnosti poslúžil ako základ pre tento koncept model Wrangler. Chief je štvordverová verzia, zaujme aj tým, že zadné dvere nemajú kľučky. Je v ňom manuálna prevodovka, ktorá evokuje spolu s celkovou atmosférou v kabíne a posedom za volantom pocit, že ste sa vrátili opäť do 70. rokov minulého storočia. Všetko je farebné s dôrazom na detail. Pod kapotou sa ukrýva šesťvalec s objemom 3,6 l, ktorý bol prevzatý taktiež z modelu Wrangler. Auto je osadené obrovskými až 35-palcovými kolesami, ktoré sa v teréne vždy zídu a podržia aj v tých najkrajnejších situáciách.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

**Jeep Wrangler Africa**

Je to koncept, ktorý navrhli na dlhé expedície a s takto upraveným modelom sa môžete kľudne vybrať aj na také náročnejšie safari. Kabína je priestrannejšia aj preto, že konštruktéri v nej zvýšili strop a vzadu bola predĺžená presne o dĺžku zadnej rezervy. Na streche je veľký nosič, kde sa zmestí množstvo výbavy a batožiny. Africa je samozrejme osadená tzv. Lift Kitom, ktorý zvýšil svetlú výšku a sekundujú mu aj kolesá o veľkosti 35 palcov. Poháňa ju dieselový šesťvalec o objeme 2,8l, ktorý sa montuje do Wranglerov určených pre Európsky trh s výkonom 197 koni.

**Jeep Grand Cherokee Overlander**

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Overlander je skôr univerzálnejší a menej radikálnejší koncept. Vpredu je namontovaný robustný off-roadový nárazník osadený navijakom. Zvýšená bola aj pri tomto koncepte svetlá výška. Pribudli väčšie a výkonnejšie reflektory a ďalšia vychytávka, ktorou je na streche namontovaný skladateľný stan. Všetko ostatné je séria.

**Jeep JK2A Staff Car**

Inzercia

Inzercia

Tento koncept vás možno prenesie napr. do seriálu M.A.S.H. Ako darca bol použitý Rubicon. Dizajnérom išlo o to, čo najviac sa priblížiť podobe Jeepu, ktorý slúžil v druhej svetovej vojne. Okrem toho, že odstránili B stĺpik, zvýšili svetlú výšku, išlo pri tomto koncepte hlavne o odstránenie všetkého, čo vyzeralo moderne. Taktiež sa pohrali aj s detailmi, aby čo najviac pripomínal jeho predchodcu. Interiér nemá žiadne plastové kryty, hlavica radiacej páky má tvar granátu, otvárač na fľaše je zabudovaný v prístrojovej doske. Namontované boli aj prepravné úchyty, o ktoré sa môže pripevniť k vrtuľníku.

**Jeep Red Rock Responder**

Posledný koncept, ktorý nás zaujal, má všetky off-roadové úpravy ako jeho predchodcovia, ale sú ešte viac radikálnejšie. Kolesá majú až 37 palcov a má ešte o niečo vyššiu svetlú výšku, než ostatné koncepty, a preto musela byť upravená aj tyč riadenia. Je to zmes sériových a konceptových prvkov, ktoré Jeep neponúka, ale testuje práve tu. Napríklad LED reflektory, zákazková kapota, či špeciálne off-roadové kolesá. Taktiež je zaujímavý zadný úložný priestor na spôsob pick-upu.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!