Fotogaléria:Tajné: Nový Jaguar XJ

Volkswagen v predpremiére ukázal druhú generáciu MPV Touran. Novinka narastie do dĺžky a dostane úplne nové motory.


Presne pred 12 rokmi išla do predaja prvá generácia Volkswagenu Touran. Kompaktné MPV bolo prvým modelom na platforme PQ35, zažilo éru motorov TDI so vstrekovaním čerpadlo-tryska i common-rail, stalo sa svedkom kompletnej výmeny atmosférických benzínových motorov za preplňované aj priekopníkom používania turbomotorov spaľujúcich CNG. Dnešných dní sa prvý Touran dožil s dvoma výraznými faceliftami v rokoch 2006 a 2010.

Na konci leta do predaja dorazí od základov nová generácia, ktorá sa svetu prvýkrát predvedie na autosalóne v Ženeve. Do dĺžky narastie o 12 cm, bude teda merať 4,5 metra. To Touranu zaistí dostatočný odstup od Golfu Sportsvan, od neho sa Touran odlíši tiež sedemmiestnym interiérom a výrazne väčším batožinovým priestorom.

Výbavu obohatia moderné prvky ako adaptívny tempomat, pokročilé bezpečnostné systémy alebo konektivita pre Apple a Android. Ponuku motorov budú tvoriť štvorvalce 1,2 l TSI/81 kW, 1,4 l TSI/110 kW, 1,8 l TSI/132 kW, 1,6 TDI/81 kW a 2,0 l TDI vo verziách 110 a 140 kW.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.