Fotogaléria:Jazdený automobil: Opel Astra 1.4 16V

Preplňovaný trojvalec má výkon 88 kW, v porovnaní s atmosférickým štvorvalcom 1,6 GDI je o 10 až 15% úspornejší.


Kia na autosalóne v Ženeve predvedie preplňovaný motor radu Kappa, ktorý nesie obchodné označenie 1,0 l T-GDI. Trojvalec disponuje priamym vstrekovaním a výfukovými zvodmi integrovanými do hlavy motora. Toto riešenie znižuje teplotu výfukových plynov, čo má za následok nižšie emisie a lepšiu účinnosť pri vysokej záťaži.

Maximálny výkon nového motora je 88 kW (120 k), najvyšší krútiaci moment 172 Nm motor dosahuje v širokom pásme od 1 500 do 4 100 ot./min. Trojvalec sa objaví v novej verzii modelu ceed s paketom GT Line.

Ďalšou novinkou ceed GT Line je posilnený naftový štvorvalec 1,6 l CRDi. Jeho výkon vzrástol z 94 na 98 kW, súčasne s tým sa zvýšilo maximum krútiaceho momentu z 265 na 285 Nm. Navyše bude s týmto motorom voliteľne spojená sedemstupňová dvojspojková prevodovka, ktorá sa v budúcnosti objaví aj v ďalších modeloch Kia.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!