Fotogaléria:Rolls-Royce Phantom Tungsten

(+ Video a 12x foto) Nový Cayman GT4 ide v ústrety potešenie. Ponúka zvýšený výkon, znížený podvozok a manuálne radenou prevodovku.


Porsche Cayman, kompaktná alternatíva k radu 911, dostala novú posilu v podobe prevedení Cayman GT4. Oficiálne sa predstaví už o mesiac na autosalóne v Ženeve. Na prvý pohľad zaznamenáme hlavne prepracovaný predok s lízatkom pod nárazníkom a rozmernými ventilačnými otvormi. Otvory pred zadnými kolesami, vedúce vzduch k motorovému priestoru, sa zdajú byť väčšie, zadnej časti potom dominujú upravené aerodynamické prvky a rozmerné, pevné prítlačné krídlo.

Podvozok má tuhšie naladenie a o 30 mm zníženú svetlú výšku, spoľahlivé spomalenie zabezpečí posilnená brzdová sústava vypožičaná z väčšieho Porsche 911 GT3. Výrobca sa sústredil na zvýšenie prítlaku na oboch nápravách. Interiér sa proti štandardným verziám Porsche Cayman GT4 príliš nezmenil, v GT4 stojí za zmienku modifikované športové sedadlá a volant, ako aj špecifické čalúnenie z kombinácie Alcantary a kože s kontrastným obšívaním.

O pohon sa stará modifikovaný plochý šesťvalec s objemom 3,8 l s výkonom nastaveným na 283 kW (385 koní). Milovníci starých poriadkov iste zaplesajú nad kombináciou motora so šesťstupňovou prevodovkou s manuálnym radením. Nové Porsche Cayman GT4 zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,4 a dosiahne najvyššiu rýchlosť 295 km/h. Podľa výrobcu preletí Severnou slučkou Nürburgringu v čase 7:40.

V Nemecku štartuje nové Porsche Cayman GT4 na sume 85 779 eur vrátane dane. Ak by vám to bolo málo, je pre vás pripravená škála príplatkových prvkov vrátane škrupinových sedadiel či brzdovej sústavy s uhlíkovo-keramickými kotúčmi.

![2GmLnDmBW10](http://img.youtube.com/vi/2GmLnDmBW10/0.jpg)

Pokračujte na ďalší príspevok »