Fotogaléria:Audi A3 Cabrio

Renault odhalil podobu svojho nového modelu. Nesie meno Kadjar a je kompaktným crossoverom o veľkosti Nissanu Qashqai.


Nový model od Renaultu vypĺňa medzeru medzi crossovermi Captur a Koleos. Síce sa blíži vhodný okamih na uvedenie nového Koleosu (o klasickom rade Mégane nehovoriac), Francúzi ale radšej rozšírili portfólio.

Novinka sa volá Kadjar. Názov má pôsobiť exoticky, čo sa mu darí výborne, zároveň ale nesie význam. KAD- je zvukovou parafrázou francouzskégho slová quad, ktoré značí pohon všetkých kolies, a -jar odkazuje na sloveso jaillir, ktoré znamená nečakane sa objaviť.

Vozidlo je dlhé 4,45 metra, čo je o 7 cm viac, než meria Nissan Qashqai. Prečo porovnávame Kadjar práve s ním? Francúzsky crossover totiž stojí na rovnakej modulárnej platforme CMF a rovnako ako on ponúkne verzie s pohonom predných i všetkých kolies. Dizajn je však špecifický pre Renault, podporený novinkami ako LED svetlomety a multimediálny systém R-Link 2. Svetlá výška je štedrých 190 mm, batožinový priestor má objem 427 dm3. Do predaja sa Kadjar dostane v júni.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.