Fotogaléria:Jaguar X-Type facelift

Passaty nie sú u nemeckej polície ničím neobvyklým, avšak do služby teraz nastupuje jeden v prevedení hybrid.


V malom nemeckom súostroví Helgoland, ktoré leží v Severnom mori a v 19. storočí patrilo Dánsku a neskôr Anglicku, je používanie automobilov zakázané. Na hlavnom ostrove majú výnimku iba miestna sanitka a niekoľko malých vozidiel hasičského zboru, ktoré ale musia byť výhradne elektromobily. V júli dostala tamojšia policajná posádka do svojich služieb prvý Volkswagen Golf GTE s hybridným pohonom, ktorý teraz doplnil kombík Volkswagen Passat GTE.

Novinka disponuje hybridným pohonným systémom, ktorého základom je osvedčený benzínový štvorvalec 1.4 TSI nastavený na výkon 115 kW (156 koní). Asistuje mu v šesťstupňovej dvojspojkovej prevodovke vstavaný elektromotor s výkonom 85 kW (115 koní) a krútiacim momentom 400 Nm, pričom kombinovaný výkon celého ústrojenstva dosahuje 160 kW (218 koní). Výrobca sľubuje priemernú spotrebu 2,0 l, resp. 13 kWh na 100 km.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!