Fotogaléria:TEST: Audi S8 – Krstný otec

Najmenší päťdverový Opel meria 3,68 metra a použije moderné trojvalcové motory. Predávať sa začne v lete 2015.


Názov Karl pre niekoho možno prekvapivo nie je poctou speváckej legendy Karlovi Gottovi. Tak ako trojdverový model Opel Adam, totiž Karl pripomína jedného zo zakladateľov Rüsselsheimskej automobilky.

Auto je to malé a malo by byť cenovo dostupné: na dĺžku meria 3,68 metra a stáť má menej ako 10 tisíc eur. O pohon sa pritom postará úplne nový trojvalec 1,0 l Ecotec s výkonom 55 kW, ktorý je medzi najmenšími autami trochu lepším štandardom.

Súčasťou štandardnej výbavy bude asistent rozjazdu do kopca. Za príplatok Karl ponúkne aj systém varovania pred opustením jazdného pruhu, vyhrievaný volant, tempomat alebo strešné okno. Kolesá budú mať priemer od 14 do 16 palcov, na výber bude z desiatich farieb karosérie.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Predaj Bude zahájený v lete. Zaujímavé je, že sa vo Veľkej Británii bude Karl ako prvý model po 20 rokoch predávať s iným označením. Lokálna značka Vauxhall totiž pre tento modely vybrala meno Viva. Posledným modelom, ktorý mal na ostrovoch vlastné meno, bol do roku 1995 predávaný Vauxhall Cavalier, ktorý bol vlastne prvou generáciou Opelu Vectra.

Pokračujte na ďalší príspevok »