Fotogaléria:Volvo S40/V50, Volvo V70, Volvo XC90: Na dvoch frontoch

Kia predstavila koncepčnú štúdiu KX3, ktorá môže byť predobrazom Sportage.


Nový crossover vyzerá trochu ako zmenšený model Kia Sorento s prednou časťou kombinujúcu vplyvy Porsche Cayenne a Jeep Cherokee. Nárazníku dominuje úzka, matne chrómovaným rámom obklopená maska chladiča tvaru typického pre aktuálne modely značky Kia, združené svetlá sú údajne zostavené výhradne z LED. Rázvor náprav činí 2 590 mm, Kia KX3 je 4 260 mm dlhá, 1 765 mm široká a 1 630 mm vysoká a jej batožinový priestor v základnom usporiadaní pojme 400 dm3 nákladu.

Nevyhnutnou samozrejmosťou je zvýšená svetlá výška a ochranné obklady v spodnej časti prahov a nárazníkov. Pohon zaistí známy koncernový zážihový štvorvalec 1,6 l GDI s priamym vstrekovaním a prepĺňaním, na ktorý nadviaže sedemstupňová dvojspojková prevodovka prenášajúca krútiaci moment motora na kolesá oboch náprav. Výrobca zdôrazňuje rozsiahle použitie vysokopevných ocelí, ktoré majú novinke zaistiť pohodlné dosiahnutie piatich hviezd v nárazových testoch NCAP. Produkčná verzia konceptu Kia KX3 bude schádzať z výrobných liniek spoločnosti DYK (Dongfeng Yueda Kia).

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.