Suzuki Vitara: menšie rozmery, viac štýlu

Štvrtá generácia Suzuki Vitara prišla o prívlastok Grand – je totiž menšia. Technicky vychádza zo Suzuki S-Cross a bude konkurovať napríklad Škode Yeti.
Vydané  Text: 
Po deviatich rokoch prichádza úplne nové prevedenie Suzuki Vitara. Na dĺžku meria 4 175 mm, takže je o 12 cm kratšia ako súčasný model – päťdverová Grand Vitara dnes meria 4 300 mm (v prevedení bez náhradného kolesa na piatych dverách). Technika vychádza z modelu S-Cross, Vitara má však o 10 cm skrátený rázvor na 2 500 mm. So Suzuki S-Cross sa zhoduje ponuka motorov – dve tisícšestovky majú výkon 88 kW, benzínová dosahuje 156 Nm a má päťstupňovú prevodovku, dieselová s 320 Nm spolupracuje so šesťrýchlostnou. Štandardom je novž pohon predných kolies, za príplatok je elektronicky riadený systém Allgrip s možnosťou voľby pevného pomeru rozdelenia hnacích síl medzi predné a zadné kolesá. Svetlá výška je slušných 185 mm. Nová Vitara je prvým Suzuki, ktoré má LED svetlomety, radarové systémy – adaptívny tempomat a automatické núdzové brzdenie – a systém pokročilej konektivity pre smart telefóny. Predaj sa začne v polovici roka 2015, nová generácia sa bude vyrábať v Maďarsku spoločne s modelmi Swift a S-Cross. Ponuku bude tvoriť jediná karosárska verzia, päťdverová s 375l batožinovým priestorom. S nástupcom trojdverovej Grand Vitary ani s návratom verzie kabriolet sa nepočíta








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.