Škoda Fabia III Combi má kufor ako prvá Octavia

Len pár týždňov po odhalení novej Škody Fabia sa predstavuje nová generácia obľúbenej verzie kombi.
Vydané  Text: 
Škoda Fabia je najpredávanejším malým kombi – v dvoch generáciách sa od roku 2000 už predalo na 1,1 milióna kusov. Na úspechy predchodcov chce od januára 2015 nadviazať nová generácia, ktorá má svetovú premiéru na autosalóne v Paríži. Hlavný lákadlom je batožinový priestor: s objemom 530 litrov je o 25 l väčší ako predchodca. Pre porovnanie, konkurenčný Renault Clio Grandtour uvezie 443 l. Po sklopení zadných sedadiel vznikne ložná plocha dlhá 1,55 ma nad ňou priestor s objemom 1 395 litrov. Ponuka motorov kopíruje hatchback, vynechá však základný litrový trojvalec s výkonom 44 kW. Paletu šiestich agregátov teda tvorí trojvalec 1,0 l MPI / 55 kW, preplňovaný benzínový štvorvalec 1,2 l TSI (66 a 81 kW) a trojvalcový turbodiesel 1,4 l TDI (55, 66 a 77 kW). Základné prevedenie s najslabším benzínovým motorom váži len 1 004 kg. Novinkou je elektromechanický posilňovač riadenia ale aj celý rad komfortných prvkov výbavy na čele s bezkľúčovým odomykaním KESSY a rozhraním pre prácu s mobilným telefónom MirrorLink, ktoré nahrádza prítomnosť navigácie. Jazdné vlastnosti vylepší štandardne dodávané pribrzďovanie vnútorného kolesa v zákrute XDS+.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!