Ocenený PPP projekt

Po viacerých negatívnych správach sa na slovenské Ministerstvo dopravy pôšt a telekomunikácií usmialo aj slnko v podobe prestížneho medzinárodného ocenenia.
Vydané  Text: 
Okolo problematiky PPP projektov sa na Slovensku namútilo veľa vody. Stále sa uvažuje nad ich výhodnosťou pre štát a tým či sú naozaj takou pomocou, ako sa na prvý pohľad hovorí. Prvým realizovaným projektom v rámci PPP partnerstva sa stala výstavba rýchlostnej cesty R1. Táto stavba by mala okrem výrazného skvalitnenia dopravného spojenia priniesť priamo počas realizácie do 3 000 pracovných miest, ktoré by mali obsadiť ľudia, bývajúci v okolí stavby a slovenské firmy. Čo je však podstatné, tak celý PPP projekt získal významné medzinárodné ocenenie „Infraštruktúrna transakcia roka“. Cenu udelil významný britský odborný časopis Project Finance International, dlhoročný líder medzi odbornými finančnými časopismi. Projekt R1 zvíťazil ako najpodstatnejšia európska infraštruktúrna stavba, autori ocenili aj kvalitu jeho spracovania či jeho veľkosť a význam pre lokálnu ekonomiku. Ocenenie si prevzali predstavitelia konzorcia GRANVIA, realizátori projektu a dnes ho v Bratislave odovzdali ministrovi dopravy Ľubomírovi Vážnemu. Ten ho skomentoval ako dobrú správu pre Slovensko a impulz pre úspešné dotiahnutie zvyšných dvoch balíkov. Ostáva už len dúfať, že všetky PPP projekty prinesú Slovensku osoh a prispejú k jeho ďalšiemu rozvoju.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!