Zima s vlkmi a Land Roverom

Značka Land Rover sa zapojila do ďalšieho projektu na ochranu a spoznávanie zvierat.
Vydané  Text: 
Po tom, ako sa minulý rok realizoval projekt návratu rysov do voľnej prírody, prišla spoločnosť Biosphere expeditions a Slovak Wildlife Society (Slovenská spoločnosť pre život v divokej prírode) s ďalším nápadom. Počas zimy sa zoológovia chcú pozrieť na to, ako sa v Nízkych Tatrách darí vlkom a ako to vyzerá s ich populáciou. Prvotným impulzom bol fakt, že údaje od poľovníkov a ochranárov sa dramaticky líšia a oscilujú medzi 130 až 1 500 jedincami. Preto má expedícia za cieľ vystopovať a zistiť, koľko týchto dravcov obýva naše lesy a ako sa im darí. Zároveň počas debát s miestnymi ľuďmi chcú vyvracať mýty, ktoré sa okolo vlkov odnepamäti šíria. Pravdou je, že spôsobujú škody na hospodárskych zvieratách a poľovníci ich berú ako svoju loveckú konkurenciu. Práve osveta a konkrétne opatrenia ako ploty okolo čried oviec pomáhajú znižovať riziko roztrhania dobytka a znižujú nebezpečenstvo stretu človeka s predátorom. Pri cestách za zvieratami bude výskumníkom a dobrovoľníkom pomáhať trojica vozidiel značky Land Rover. Dve vozidlá modelového radu Discovery a jeden Defender, ktoré si so slovenskou divokou zimnou prírodou istotne poradia a prispejú k úspechu expedície. Text: Martin Šebesta Foto: Tomáš Hulík, R. Rigg/SWS, R. Morley/SWS








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!