Koncepty budúcnosti GM

Koncern General Motors sa už pozviechal z najhoršieho a predviedol sa troma konceptmi pre americký trh: Cadillac XTS, GMC Granite a Chevrolet Aveo RS.
Vydané  Text: 
**Chevrolet Aveo RS** je inšpirované vzhľadom európskych modelov s označením hot-hatch. Výhľad na novú generáciu modelu Aveo poháňa prepĺňaný štvorvalec 1.4 s výkonom 103 kW/140 k spriahnutý so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Táto kombinácia by sa mala čoskoro dostať do modelu Cruze. Moderný interiér korešponduje s dravým exteriérom, Chevrolet však nezabudol ani na praktickú stránku – zadné sedadlá sa dajú sklopiť do roviny. **GMC Granite** je svojou filozofiou zameraný tiež na mladých. Značka GMC sa zameriava predovšetkým na luxusné SUV odvodené od modelov Chevrolet. Granite by bol pri uvedení na trh najmenším modelom značky. Svojim usporiadaním a možnosťami variability pripomína skôr van. Prístup do interiéru je riešený v štýle novej Merivy, avšak bez B-stĺpika. Pohonné ústrojenstvo sa zhoduje s Aveom RS. Zaujímavosťou sú nové prístroje a displeje z organických svetelných diód. **Cadillac XTS Platinum** predstavuje víziu novej vlajkovej lode značky. V súčasnom programe by mal nahradiť sedany DTS a STS. Pohonným ústrojenstvom štúdie je spaľovací agregát 3.6 V6 spriahnutý s elektromotorom (celkový výkon je cca 260kW/350 k) a pohonom všetkých kolies. Systém sa dá dobíjať aj z elektrickej siete. O špičkový komfort a jazdné vlastnosti sa starajú adaptívne tlmiče. Interiér je plný modernej elektroniky, na zobrazovanie slúžia aj v tomto prípade organické svetelné diódy. Nový ovládací koncept zredukoval počet tlačidiel, zapustené plochy displejov vo vypnutom stave splývajú s palubnou doskou. Označenie Platinum znamená v tomto prípade špičkový ručne šitý interiér.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!