Tajné: Devon GTX VIDEO

Kríza sa zrejme netýka všetkých. Aj vo finančne napätých časoch sa na štart pripravuje nový exotický superšport.
Vydané  Text: 
Americká firma Devon Motorworks finišuje s prípravami nového modelu GTX. Auto navrhol švédsky dizajnér Daniel Paulin a fotografie naznačujú, že nové kupé bude ťažko prehliadnuteľným zjavom. Pod kompozitovou karosériou sa pôvodne mala skrývať technika z modelu Dodge Viper. Majiteľ firmy Scott Devon sa totiž pokúsil odkúpiť značku Viper výrobu unikátneho športiaku od koncernu Chrysler, ale neuspel. Je preto pravdepodobné, že si požičal podvozok a motor od niekoho iného. Do úvahy prichádza napríklad Corvette či ďalší malosériový výrobca Panoz. Vývoj vlastných komponentov je nepravdepodobný, pretože firma chce auto oficiálne predstaviť už v polovici augusta na slávnej prehliadke v Pebble Beach. Možné však je, že sa tam ukáže len karoséria bez pohonného ústrojenstva. Vo svojej finálnej podobe má byť Devon GTX exkluzívnym športiakom s minimalistickými dizajnovými líniami a jazdnými vlastnosťami blízkymi pretekovým špeciálom. Scott a jeho testovací pilot Justin Bell chcú dokonca atakovať rekord na jedno kolo na slávnej severnej slučke Nürburgringu. Nie je vylúčená tiež homologizácia pre vytrvalostné preteky. Predpokladaný výkon sériovej verzie 650 koní by bol na tieto účely viac než dostatočný.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!