Toto je historicky prvé hybridné Bentley. Elektrický dojazd má ako lacnejšia konkurencia.

Každý výrobca automobilov investuje do vývoja ekologických variantov svojich vozidiel. Bentley sa taktiež rozhodlo spraviť takýto krok a esúvečku Bentayga doprialo benzínovo-elektrický pohon.
Vydané  Text: 
Na autosalóne v Ženeve značka Bentley predstavila historicky prvý automobil typu plug-in hybrid. To je taký hybrid, ktorý je možné nabíjať cez elektrický konektor a ktorý je schopný jazdiť aj výlučne na elektrinu. Bentayga Hybrid pod kapotou skrýva 3-litrový benzínový motor typu V6, ktorý spolu s elektromotorom ponúka vodičovi a posúdke celkový výkon približne 500 koní. Elektromotor je schopný dopraviť veľké SUV do vzdialenosti približne 50 km, čím sa radí na úroveň prémiových plug-in hybridných SUV od Mercedesu či BMW.
Po vizuálnej stránke sa hybridná Bentayga od tej konvečnej veľmi nelíši. Výrobca sa rozhodol na tento typ pohonu upozorňovať veľmi decentne pomocou medených doplnkov okolo grilovej masky chladiča a kovovým štítkom „Hybrid“ napísaným v kurzíve.
Interiér takisto nevybočil z toho, čo je pre Bentaygu typické, zachováva si svoj charakter a tiež kolorit, ktorý možno personalizovať na mieru. V prezentovanom modeli je interiér sfarebný do kombinácie modro-béžovej a na displejoch sa objavujú prvky príznačné pre hybridný benzínovo-elektrický pohon. Na pravom analógovom ukazovateli na prístrojovke nachádzame okrem stupnice otáčkomera motora aj spektrum EV DRIVE, ktoré umožňuje vodičovi získať okamžitý vizuálny údaj o aktuálnej vyťaženosti elektrického motora.
Hybridná Bentley Bentayga bude uvedené do predaja v druhej polovici roka 2018.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!