Šikovné mestské mini-SUV Ford Ka plus Active (2019)

Značka Ford pri príležitosti ženevského autosalóna predviedla modernizovaný Ford KA+ a spoločne s ním aj jeho šikovnejšiu verziu Active.
Vydané  Text: 
Ford KA+ je cenovo dostupnejší automobil s veľkým potenciálom. Jeho inovovaná podoba predstavená v Ženeve je štýlovejšia, využíva modernejšie pohonné agregáty a demonštruje sa aj v úprave Active, ktorá by mohla byť mimoriadne zaujímavou pre fanúšikov subkompaktných SUV a crossoverov.
Modely KA+ aj KA+ Active disponujú rozhraním Ford SYNC 3, automatickým svietením, automatickými stieračmi s dažďovým senzorom a v ponuke motorizácií figurujú benzínové trojvalce Ti-VCT (70 alebo 85 koní) a 1,5-litrový naftový motor TDCi s výkonom 95 konských síl. Ford tvrdí, že nové benzínové motory ponúkajú o 10 percent viac krútiaceho momentu a štvorpercentné zlepšenie spotreby paliva. Naftový variant disponuje krútiacim momentom maximálne 215 Nm, čo je veľmi zaujímavé čislo, vzhľadom na emisie CO2 iba 99 g/km.
Vďačí za to aj inovatívnemu spôsobu odvádzania výfukových plynov. Výfukový systém sa vyhrieva samostatne, pretože práve vtedy je účinnejší – zvyčajne v mestskej prevádzke so systémom štart/stop sám od seba takéto teploty nedosiahne a nie je dostatočne efektívny.
Ford KA+ Active stojí na 15-palcových kolesách, v základnej výbave ponúkne napríklad aj asistent rozjazdu do kopca, obmedzovač rýchlosti či funkciu Ford Easy Fuel, verzia s tabletovým 6,5″ displejom na stredovej konzole disponuje podporou pre Android Auto a Apple CarPlay.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »