Toto je nová KIA CEED SW. Kufor v kombi narástol až na 600 litrov

Nepripomínajú vám tie zadné svetlá nejaký model od BMW? Kia Ceed spravila veľký krok vpred v ústrety estetike a športovosti, vo variante SW (kombi) dokonca významne zväčšuje batožinový priestor.
Vydané  Text: 
Nový Ceed Sportswagon tretej generácie je navrhnutý, vyvinutý, zostrojený a vyrobený v Európe. Podľa výrobcu je najpraktickejší, najpriestrannejší a najuniverzálnejší z doterajších modelov Ceed Sportswagon a v porovnaní s predchodcom má väčší interiér aj úložný priestor. Dizajn nového modelu Kia Ceed Sportswagon vznikol v európskom dizajnovom centre Kia v nemeckom Frankfurte pod vedením Gregoryho Guillauma, európskeho riaditeľa pre dizajn, a Petera Schreyera, prezidenta pre dizajn a dizajnového riaditeľa.
Po februárovom odhalení sa dnes verejnosť zoznámila aj s päťdverovým hatchback modelom Ceed, KIA je totiž zúčastnená vlastným stánkom na autosalóne v Ženeve. Rozširujúci sa rad Ceed posilňuje pôsobenie Kia v európskom segmente C, pričom zákazníkom poskytuje inovatívne technológie, zrelý a športový vynovený dizajn a agilnejšiu jazdu.
Tourer v segmente C je exkluzívne navrhnutý pre potreby európskych vodičov, vo výrobnom závode Kia Slovensko sa od roku 2007 vyrobilo už viac ako 512 000 modelov Ceed Sportswagon. Modely Sportswagon historicky tvoria asi 40% celkového predaja celého radu Ceed v porovnaní s asi 30% u iných vozidiel v segmente C s variantmi tourer.

Väčšie rozmery a väčší kufor

Ceed Sportswagon je postavený na novej platforme Kia „K2“ a je o 20 mm širší (1800 mm) a o 20 mm nižší (1465 mm) než predchádzajúci model. Podvozok sa nezmenil (2650 mm), no predný previs sa skrátil o 20 mm (na 880 mm). Zadný previs je však rozšírený o 115 mm (teraz 1070 mm), takže nový Sportswagon je o 95 mm dlhší (teraz 4600 mm) než jeho predchodca, má teda oveľa väčší batožinový priestor. Kufor je o 72 litrov (14%) väčší než u predchádzajúceho modelu, čím sa jeho kapacita dostáva na 600 litrov, čo je viac ako u väčšiny tourerov v segmente D. Zadné sedadlá sa dajú sklopiť v pomere 40:20:40.

Podobne ako jeho predchodcovia, aj nový model bol navrhnutý, vyvinutý a zostrojený vo Frankfurte európskymi tímami Kia zodpovednými za dizajn, vývoj produktov a výskum a vývoj. Naďalej bude vyrábaný v Žiline, na rovnakej výrobnej linke ako nový päťdverový hatchback Ceed, Kia Sportage a Kia Venga.

Nová Kia Ceed Sportswagon bude už od začiatku dostupná v 11 farebných prevedeniach. Zákazníci majú na výber z rôznych kolies a dizajnov, pričom sa môžu rozhodnúť pre 15-palcové oceľové disky, 16-palcové oceľové alebo hliníkové zliatinové disky a 17-palcové dvojfarebné diamantom brúsené hliníkové zliatinové disky.








Pokračujte na ďalší príspevok »