Najluxusnejší z luxusných: nový Maybach sa predvedie na autosalóne v Ženeve

Na toto nebude stačiť ani priemerná slovenská hypotéka.
Vydané  Text: 

Keď pred niekoľkými rokmi Mercedes-Benz predstavil novú generáciu limuzín triedy S, jednak si tak získal pozíciu lídra vo svete luxusných limuzín svojej kategórie, okrem toho vytvoril dobrý základ pre znovuoživenie značky Maybach.

Maybach sa tak dostal na úroveň značky AMG – je akousi doplnkovou výbavou automobilov, ktoré sa vyrábajú sériovo, avšak s priam dramatickým vplyvom na ich charakter. Tento krok, teda upustenie od samostatnej značky a jej zaradenie pod modelovú paletu Mercedes-Benzu, sa nepochybne vyplatilo: veď od uvedenia na trh v roku 2015 bolo vyexpedovaných už viac ako 25-tisíc vozidiel Mercedes-Maybach triedy S a v roku 2017 bolo každé desiate predané vozidlo Triedy S značky Mercedes-Maybach! Dá sa tomu vôbec veriť, že až desatina esiek sú Maybachy? Najväčšie odbytisko Maybach nachádza v Číne, v Rusku a v USA. Mercedes-Maybach, čoby vylepšená a vyšperkovaná limuzína triedy S, sa najnovšie predvedie aj na autosalóne v Ženeve už začiatkom marca.
„S dĺžkou 5 462 milimetrov a rázvorom kolies 3 365 milimetrov prekonáva vlajková loď modelovej palety značky Mercedes-Benz aj sedan Triedy S s dlhým rázvorom kolies v oboch rozmeroch o 20 centimetrov.“ uvádza Mercedes vo svojej tlačovej správe. Pre Maybach typické dvojfarebné lakovanie karosérie možno získať v 9 kombináciách a jednou z možností aj vybaviť karosériu dvojitou vrstvou bezfarebného laku, ktorý umocňuje dojem hĺbky a podľa slov výrobcu sa vyznačuje efektom klavírového laku. Čo je skoro neuveriteľné, že v manufaktúre Maybachu túto druhú vrstvu priehľadného laku aplikujú pracovníci ručne – vrátane medzileštenia. Maybach stojí na 20-palcových diskoch a maska chladiča zaujme úzkymi vertikálnymi pruhmi. Doteraz Mercedes využíval horizontálne rebrovanie, inováciou sa chce priblížiť k dva roky starému konceptu Mercedes-Maybach Vision 6.
Maybach ponúkne nadštandardnú personalizáciu, interiér by mal však už „v základe“ siahať na automobilový Olymp. Svojský charakter interiéru dodáva exkluzívne kožené čalúnenie a obloženia palubnej dosky. Najviac z komfortu a exkluzivity by však Maybach mal ponúkať až na zadných sedadlách, pretože práve na nich budú sedávať riaditelia, podnikatelia a štátnici, pre ktorých je tento luxusný automobil určený prednostne. Vzadu je prítomné aj núdzové tretie prostredné sedadlo, väčšinou však bude sklopené a poslúži ako široká lakťová opierka. Nový Mercedes-Maybach triedy S sa bude ponúkať v motorických verziách s osemvalcami a jedným 12-valcom, výkon bude minimálne 469 konských síl. Emisie CO2 síce dosahujú výrazne nadpriemerných hodnôt, avšak s takýmito motormi nemožno očakávať úrovne z Priusu.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.