Tento opravený Land Rover 4×4 je automobilová dokonalosť.

Istá spoločnosť Cool & Vintage si zobrala do parády starší Land Rover, aby z neho spravila zberateľský kúsok pre prehnane bohatých zákazníkov.
Vydané  Text: 
Aktivity značky Cool & Vintage sledujeme už dlhší čas a ich prácu vieme oceniť. Predmetom ich podnikania je niečo, čo je u nás považované viacmenej za šarlatánstvo a čo zaváňa podvodom, avšak v zahraničí a s investovaním XY-tisíc amerických dolárov sa situácia dramaticky obracia v prospech predajcu. Vziať si do garáže starší Land Rover a prerobiť ho na nepoznanie, respektíve v ňom vymeniť a opraviť všetku techniku a pritom zvýšiť jeho trhovú hodnotu, to je už seriózny podnikateľský plán. Cool & Vintage sa to darí a prerába a predáva jeden Land Rover za druhým. Nám z posledných realizácií asi najviac ulahodil projekt BLACK 2010.
Vo svojej podstate ide o dokonale jednoduché a prísne úžitkové vozidlo, ktoré však dnes patrí do súkromných zbierok ľudí, ktorí si veľmi na jeho praktické využitie nepotrpia. Ale aj vďaka ich záujmu sa môžu takéto automobily zachovať aj pre ďalšie desiatky rokov a plniť sny automobilových entuziastov.
Land Rover BLACK 2010 je vybavený 2,4-litrovým naftovým motorom, vnútorným čalúnením „v koňakovej koži“, trojvrstvovým čiernym lakom karosérie a tmavohnedou plátenou soft top strechou. Automobil disponuje pohonom všetkých štyroch kolies a v jeho interiéri nachádzame množstvo mechanických ovládacích prvkov, ktoré svedčia o jeho funkčnej dokonalosti a čistote. Takže, nechajte sa uniesť, fotky BLACK 2010 od Cool & Vintage máme v galérii k článku.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »