Najdrahšie policajné autá na svete: Kde jazdia muži zákona na Porsche či Ferarri? (FOTO)

Pravdepodobne ste ich už videli vo filmoch. Nádherné policajné automobily ako Porsche alebo Lamborghini. Nikdy ste si však nemysleli, že ich skutočne môže nejaká policajná stanica vlastniť. Zatiaľ, čo niektoré policajné oddelenia napr. v Rumunsku majú automobily ako Dacia Logan, iné sa pýšia luxusnejšími autíčkami, ktoré poháňajú policajtov za zločincami.
Vydané  Text: 
Super autá nie sú nevyhnutne doménami bohatých a slávnych, aj policajti sa v nich môžu prevážať, veď sa pozrite. Predstavujeme vám top 5 krajín s najdrahšími policajnými autami: **5. Lamborghini Gallardo, 250.000 dolárov – Južná Afrika** V Južnej Afrike je kriminalita vysoká, takže policajti potrebujú pomoc, aby mohli chytiť páchateľov. Ak sa zločinci rozhodnú utiecť, polícia ich môže ľahko sledovať so svojimi Lamborghini Gallardos. Auto je vybavené motorom V10 s objemom 5,2 litra, ktorý je spojený so šesťstupňovou prevodovkou.
**4. Lamborghini Gallardo, 248 000 dolárov – Taliansko** Rovnako ako v Južnej Afrike, aj talianska polícia má Lamborghini Gallardo. Táto značka je pôvodom talianska, takže je celkom „normálne“, aby sa autá používali práve tu na boj s kriminalitou.
**3. Lamborghini Murcielago, 380.000 dolárov – Anglicko** Zdá sa, že mnohé krajiny uprednostňujú práve Lamborghini ako policajné vozidlá, aj v Spojenom kráľovstve majú k dispozícii toto vozidlo. Pravdepodobne žiadni zločinci nemajú šancu uniknúť mu.
**2. Mercedes Benz Brabus Rocket CLS – 580 000 dolárov – Nemecko** Rovnako ako Taliani, aj Nemci používajú jednu z vlastných značiek ako policajné vozidlá, Mercedes Benz. Jedná sa o super auto s úžasným dizajnom a je určite potešením byť v Nemecku policajtom.
**1. Bugatti Veyron, 4 milióny dolárov – Dubaj** Toto je ono! Najdrahšie policajné auto na svete! Toto nie je jediné superauto, ktoré majú policajti v Dubaji, majú tiež Ferrari FF, Mercedes Benz SLS AMG, Lamborghini Aventador, Chevrolet Camaro SS, Bentley Continental GT aj Aston Martin One-77. Hlavnou turistickou atrakciou Dubaju preto nie sú iba vysoké budovy a ostrovy, ale aj flotila policajných áut.
*Zdroj: alux.com*








Pokračujte na ďalší príspevok »