Ktorá veľká ŽENA nemá vodičák, hoci šoféruje a jej auto nemusí mať ani ešpézetky?

Vo veku 91 rokov ešte stále sadá za volant, hoci má ako „Jej Veličenstvo“ výsadné právo v Británii šoférovať bez vodičského oprávnenia. Medzi jej mnohé privilégia patrí aj možnosť jazdiť bez štátnej poznávacej značky!
Vydané  Text: 
Kráľovná si už rozvíjala svoje motoristické zručnosti ako tínedžerka v druhej svetovej vojne, keď vstúpila do Červeného kríža. Bola dokonca vyškolená ako vodič-mechanik a naučila sa ako meniť koleso, či základné opravy motora a riadenie sanitky a nákladného auta. Získala tým povesť nebojácnej panovníčky, ktorá nemá problém zašpiniť si ruky.
**Kráľovná autá miluje** V roku 1998 dokonca šokovala kráľa Abdulláha zo Saudskej Arábie, keď trvala na tom, že ho sama prevezie okolo kráľovského sídla Balmoral v Škótsku. Ženy totiž nemajú povolenie jazdiť v Saudskej Arábii a Abdullah nebol zvyknutý mať pri sebe šoférku a ešte aj kráľovnú!
**Protokol diktuje…** … že panovník by mal byť na verejnosti vždy vozený a sedieť na zadnom sedadle. Zdá sa, že britská kráľovná je tak trochu rebelka! *Zdroj: hellomagazine.com*








Pokračujte na ďalší príspevok »