Spotreba áut sa bude merať inak, výsledky budú reálnejšie

WLTP bude platiť na celom svete a zohľadní aj také faktory ako napríklad vyššie rýchlosti či iné zmeny počas jazdy.
Vydané  Text: 

WLTP znamená Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure a pre zákazníkov bude znamenať krok smerom k reálnejším odhadom spotreby moderných automobilov.

„Pri uznávanom meracom cykle NEDC nebol kladený veľký dôraz na dynamiku jazdy a pri nízkych konštantných rýchlostiach vykazovali malé motory ideálnu spotrebu. Keďže sa nový cyklus WLTP snaží o niečo lepšie simulovať správanie vodičov na cestách, automobily budú častejšie spomaľovať aj zrýchľovať.“ uvádza sa v našom článku k rovnakej problematike z decembra minulého roka.
Ako uvádza značka Mercedes-Benz, merania WLTP sa viac orientujú na reálne dopravné dianie (zahŕňajú napríklad dvojnásobnú dĺžku skutočnej jazdy, vyššie rýchlosti či prudšie zmeny jazdy) oproti od roku 1992 až doteraz používanému NEJC (novému európskemu jazdnému cyklu). Podľa WLTP už je certifikovaná aj nová generácia automobilov Mercedes-Benz CLS, spadá do emisnej triedy Euro 6d-TEMP. Do jesene 2018 prejdú všetky osobné motorové vozidlá značky Mercedes- Benz na meranie spotreby podľa WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure).








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!